Symfonisk Sal

Symfonisk Sal er fra 2007 og er designet med et præcist mål. Akustikken var det primære succeskriterie med fokus på klassisk, symfonisk og akustisk musik. Salen har de samme proportioner som Wiener Musikvereins Gyldne Sal, da flere end 100 års erfaring herfra beretter om de perfekte mål. Scenen kan rumme et fuldt symfoniorkester og korpodiet 100 sangere. Salen har plads til 1.170 publikummer og er 25 meter høj. 

Konferencier:

Christine Hagge Larsen

Christine har siden 2006 været ansat som 2. solobratschist i Aarhus Symfoni orkester. Hun har en lidenskab for “gammel” musik spillet på originalinstru-menter. Derudover er hun en flittig kam-mermusiker og har også spillet en del med rytmiske musikere og sangere som bl.a. Lis Sørensen og Robbie Williams. Christine elsker at formidle musikken og fortælle om livet som musiker. I sin fritid elsker hun at bygge med Lego, og så samler hun på sjove sko.

Store Sal

Store sal er hjertet i Musikhuset Aarhus. Musikhusets største scene har lagt gulv til musikalsk magi fra masser af store danske og internationale stjerner. Salen er opbygget som et audito-rium med plads til 1.588 gæster. Store Sal danner ramme om alt fra klassiske balletter og opera til rytmiske koncerter, musicals og store udenlandske gæstespil.

Konferencier:

Nikolai Petersen

Uddannet slagtøjsspiller fra det Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Nikolai begyndte som 10-årig at spille i Tårnby Musikskole og Harmoniorkester Tårnby (HOT) De seneste fire år har han boet
i Aarhus og været ansat på kontrakt i Aarhus Symfoniorkester som slagtøjs-spiller og paukist. Han har også freelan-cet med mange andre danske orkestre. Det var især ét år på Vesterlund Musik-kursus og mødet med symfoniorkestret, der for alvor satte en tyk streg under, at det var dét, som var drømmen.

LIlle Sal 

Lille Sal med 314 sæder bliver hyppigt anvendt til små teater-produktioner, rytmiske koncerter, foredrag, møder og konferencer. Salen er oprindeligt designet til kammermusik, men er siden blevet opdateret med ny teknik, så den kan bruges til mange forskellige arrangementstyper.

Konferencier:

Flemming Aksnes

Flemming er solohornist i Aarhus Symfoniorkester, og det har han været siden 2007. Han kommer oprindeligt fra Kristiansand i Norge. Udover sit virke i orkesteret, er han hornlærer ved Det Jyske Musikkonservatorium og formand for musikerforeningen i Aarhus Symfoniorkester. Han har ved flere anledninger holdt introduktioner af koncerter og foredrag for orkestrets venneforening. Udover sit arbejde er Flemming amerikansk gift, har to børn – og så brygger han sit eget øl.

Kammermusiksalen

Kammermusiksalen er, som navnet antyder, bygget til kammermusik. Den fremstår lys og åben med sine lyse vægge, det lyse trægulv og det store glasparti, som åbner rummet op mod kunstmuseet ARoS. Kammermusiksalen har plads til omkring 100 gæster.

Konferencier:

Anders Kildahl Larsen

I snart 25 år har Anders gået glad på arbejde i Aarhus Symfoniorkester, hvor han er trompetist. Drømmen begyndte, da han spillede i Skjern Harmoni-orkester som 12 årig, og siden gik turen omkring MGK på Holstebro Musikskole, Det Jyske Musikkonservatorium, og studier i Chicago.  Anders spiller ny musik i Århus Sinfonietta og underviser MGK-trompetelever og MusikTalent-Århus-blæserelever på Aarhus Musik-skole, samt i trompetpædagogik på Det Jyske Musikkonservatorium.