Den Store Valdhorn-fest

Orkesterfestivalen sætter hvert år fokus på et af de mere sjældne instrumenter. I 2019 faldt valget på valdhornet. Danmarks største hornfanfare åbnede festivalen i Koncertsalen – og senere på dagen kunne puplikum overvære en masterclass med Hugh Seenan i Studie 3.

Masterclass ved Hugh Seenan

Ved Orkesterfestivalen i 2019 var fire hornister udvalgt til at deltage i en masterclass ved Hugh Seenan. De fire havde forskelligt niveau og alder.

Hugh Seenan er en af Storbritanniens mest berømte hornister og har gennem årene givet adskillige masterclasses for hornister  – og vi er stolte af, at han lagde vejen forbi DR Koncerthuset i anledning af Orkesterfestivalen.

Den berømte hornist var blot 20 år, da han blev en del af “The Royal Philharmonic Orchestra”. Senere spillede han i 12 år med “The London Symphony Orchestra”.  Siden har han været en eftertragtet solohornist.

Hugh Seenan har spillet med på flere end 200 soundtracks til film blandt andre Aliens, Braveheart og Gladiator.

Masterclass: Deltagerne

Thomas Hansen

Thomas Hansen voksede op i Brasilien, hvor han bestod bachelor i Fransk Horn. Han bor nu i Danmark, hvor han arbejder med IT – men fortsætter med at spille som gæst i amatørorkester. 

LÆS MERE

Thomas Hansen voksede op i Brasilien, hvor han bestod Bachelor i Fransk Horn. Han studerede med Michael Alpert (USA) og Luis Garcia (Brasilien/Tyskland) og spillede 1./3. horn i mange orkestre i Brasilien, hvor han også spillede mange gange som solist. Thomas flyttede tilbage til Danmark i 2013, hvor han arbejder med IT (han har også en bachelor og en MBA i Software Engineering), men fortsætter med at spille som gæst i amatørorkester. I 2018 spillede han Rossettis (tidligere Haydns) dobbelte koncert, med Morten Mosegaard og Fredericia By Orkester/Anne Cathrine Kielland Lund.

Thomas Hansen grew up in Brazil, where he graduated Bachelor in French Horn. He studied with Michael Alpert (USA) and Luis Garcia (Brazil/Germany), and played 1st/3rd horn in many orchestras in Brazil, where he also played many times as soloist. Thomas moved back to Denmark in 2013, where he works with IT (he also has a Bachelor and an MBA in Software Engineering), but continues to play as guest in Amateur Orchestras. In 2018, he played Rossetti’s (formerly Haydn’s) double concerto with Morten Mosegaard and Fredericia By Orkester/Anne Cathrine Kielland Lund conducting.

Alexander Lohmann

Alexander er 19 år og er i gang med en bachelor i horn på Det Jyske Musikkonservatorium. Han er dansk men er vokset op i Norge, hvor han spillede horn i 10 år i korps og symfoniorkester.
LÆS MERE

Alexander skriver: 

Jeg er 19 år og er i gang med en bachelor i horn på Det Jyske Musikkonservatorium. Jeg er dansk, men har vokset op i Norge, hvor jeg spillede horn i 10 år i korps og symfoniorkester. De siste 2 år, inden jeg begyndte min bachelor, gik jeg på Talentudviklingsprogrammet for Unge ved Norges Musikhøgskole, tilsvarende MGK i Danmark, og det var her jeg bestemte mig for at studere musik.

Julie Solevad

Julie Solevad (f. 1998) er førsteårsstuderende på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København hos Lasse Mauritzen og Jakob Keiding. Hun startede med at spille horn i Køge SkoleOrkester og er tidligere elev af Torben Verner Jensen. 

Esben Stig Rasmussen Vad

Esben er født i 1999. Efter 6 år i Tivoligarden blev han optaget på Sankt Annæ MGK.  I 2016 vandt Esben guldmedalje ved Berlingskes klassiske musikkonkurrence. 

LÆS MERE

Esben er født i 1999 i København.

Efter 6 år i Tivoligarden 2011-15 blev Esben i 2015 optaget på Sankt Annæ MGK. 

I 2016 vandt Esben guldmedalje ved Berlingskes klassiske musikkonkurrence.

Ud over Sankt Annæ Symfoniorkester spiller Esben i Rødovre Concert Band, og har de sidste fire år været en del af operettekompagniet Polyhymnia.

Esben har desuden medvirket i Det Kongelige Teaters projekt, ’Side by Side’, og i det hollandske Concertgebouworkesters ’Side by Side’-projekt ved orkesterets koncert i DR Koncertsal i 2018.

Esben har modtaget hornundervisning hos Thomas Kjelldén, Christian Winther, Thomas Ekman, Lasse Mauritzen og Oskar Lejonclou.

Horn-video

I 2019 har vi særligt fokus på valdhornet. I den forbindelse laver vi en række små videoer med både børn og voksne, der spiller horn

OM OS

 

På Orkesterfestivalen kan man opleve symfoniorkestre, kor, kammerensembler, solister og bigbands på alle niveauer. Man kan også prøve instrumenter og lade sig friste af musikskolernes tilbud om at komme i gang med musikken.

KONTAKT

 

Farvergade 27A, 2. sal
DK-1463 København K
+45 3613 3535

Festivalleder: Maja Joss-Børch

CVR: 2925 0510

FØLG OS