2022

Et brag af en
bratsch-fest

Hvert år sætter Orkesterfestivalen fokus på et af symfoniorkestrets mere sjældne instrumenter. I år har vi valgt bratschen – nok det instrument der gennem tiden har lagt øre til flest dårlige jokes, men hvorfor egentlig? Bratschisterne er faktisk, dokumenteret, nogle af symfoniorkestrets absolut mest sympatiske mennesker. De er samlingspunktet – i midten af orkestret – hvor de fredligt, og kærligt samler og fuldender symfoniorkestret.

Der er alt for få børn og unge i Danmark, der har fundet frem til dette vidunder af et instrument. Så vi hjælper gerne lidt på vej: Prøv bratschen på vores særlige bratsch-prøvestation, hør vores bratsch-orkester til åbningen af festivalen og vær publikum ved den åbne masterclass med legenden Claus Myrup.

I kan roligt glæde jer.

Bratschorkester

Her kan du finde noderne til bratschorkesteret. Du finder alle stemmerne samt partiturer og lydfiler, så du kan lære musikken rigtig godt at kende! Der er to stykker musik med hver 5 stemmer fordelt på følgende sværhedsgrader:

Viola 1: Ultra / Meget svær, Viola 2: Meget sværm, Viola 3: Øvet / Mellem, Viola 4: Let, Viola 5: Nybegynder

I nogle af noderne står stemmerne i to oktaver. Det betyder, at hvis du har lyst til at spille en af de svære stemmer, men har svært ved at spille så højt på bratschen, kan du spille den nederste stemme. 

OM OS

 

På Orkesterfestivalen kan man opleve symfoniorkestre, kor, kammerensembler, solister og bigbands på alle niveauer. Man kan også prøve instrumenter og lade sig friste af musikskolernes tilbud om at komme i gang med musikken.

KONTAKT

 

Farvergade 27A, 2. sal
DK-1463 København K
+45 3613 3535

Festivalleder: Maja Joss-Børch

CVR: 2925 0510

FØLG OS