2022

Et brag af en
bratsch-fest

Tilmelding til masterclass

(Senest 1. februar)

Claus Myrup

Orkesterfestivalen sætter hvert år fokus på et af de mere sjældne instrumenter i symfoniorkestret. I 2022 peger pilen på: BRATSCH

Det bliver blandt andet muligt at deltage i en masterclass med Claus Myrup.

Claus har siddet som koncertmester i bratschgruppen i DR Symfoniorkestret siden 1984, og derudover underviser han ved landets tre musikkonservatorier.

Som akkompagnatør til masterclassen er vi så heldige at kunne præsentere pianist Emil Gryesten.

Der er plads til 4 bratschister på masterclassen, og tilmeldingen er åben!
Hver masterclass-deltager får tildelt omkring 25 minutter, hvor der arbejdes med eget udvalgt værk.

Dit spilleniveau er ikke vigtigt for at kunne deltage. Vi vil meget gerne kunne præsentere forskellige niveauer/ aldre på masterclassen. Derfor kan du tilmelde dig, uanset hvor du er i dit forhold til bratschen, og uanset hvilken alder du har

HVOR: Musikhuset Aarhus

HVORNÅR: 20. marts 2022, kl. 12.00

HVEM: Alle bratschister kan tilmelde sig – både amatører, musikskoleelever, MGK-elever og konservatoriestuderende. De udvalgte får besked efter deadline.

HVORDAN: Du kan ansøge om at blive en af de fire deltagere ved at udfylde nedenstående formular (Deadline 1. februar)

VIL DU VIDE MERE? Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på info@orkesterfestivalen.dk

Masterclassen kan overværes af alle interesserede! Så er du bratsch-nørd – eller bare interesseret i, hvordan en masterclass afvikles, er du mere end velkommen som publikum.

Vidste du...

… at bratschen er violinens bitre storebror – og at den er 4 til 6 cm længere end violinen, hvilket giver en dy­bere, mere dæmpet og blødere klang.

… at Mozart foretrak at spille bratsch og ofte sad midt i orkestret og dirigerede. 

Emil Gryesten

Tilmelding masterclass

  • Om dig

  • Da du vil modtage vigtig information på denne mail, er det vigtigt, at du opgiver en mail, som du eller dine forældre tjekker jævnligt.
  • (Hvis det er relevant)
  • (Hvis det er relevant)
  • (Hvis det er relevant)
  • (Hvis det er relevant)
  • Skriv gerne mere info, der gør det nemmere for os at vurdere, hvilket niveau, du spiller på.

Tilmelding til Danmarks største bratsch-orkester

(Senest 15. februar)

Store Sal, Musikhuset Aarhus (Pressefoto)

Første indslag på Orkesterfestivalen 2022 er et bratschorkester – altså et orkester KUN med bratschister. Og DU kan få lov til at spille med! Bratschist Victor Sørensen fra Odense Symfoniorkester laver arrangementerne,

På dagen for OrkesterFestivalen (20. marts 2022) bliver der afholdt en prøve kl. 9.30-10.30 med alle de tilmeldte bratschister og dirigent. Derefter er der pause, inden I skal spille til åbningsindslaget mellem kl. 11-11.45.

Hvis du tilmelder dig, skal du altså selv sørge for at være i Musikhuset Aarhus på disse tidspunkter. Der vil være en til stede på dagen til at hjælpe med at finde vej.

Alle bratschister kan tilmelde sig bratschorkesteret – det eneste krav er, at du kan spille bratsch og læse noder. Derudover er det en fordel, hvis du har spillet i orkester med en dirigent før.

Klik HER for at se og downloade noderne. Skriv gerne i tilmeldingen, hvilken stemme du har valgt.

Der er to stykker musik – så det er altså ikke en kæmpe bunke, du skal øve dig på! Det ene stykke Åses Død af Grieg, og det andet er et medley med berømte bratsch-soloer fra forskellige orkesterværker.

Hvis du kender andre, der har meldt sig til, kan I jo øve det sammen. Og ellers kan det være en god idé at øve det med din lærer.

Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på info@orkesterfestivalen.dk

Noder til bratschorkestret 

Her kan du finde noderne til bratschorkesteret. Du finder alle stemmerne samt partiturer og lydfiler, så du kan lære musikken rigtig godt at kende! Der er to stykker musik med hver 5 stemmer fordelt på følgende sværhedsgrader:

Viola 1: Ultra / Meget svær

Viola 2: Meget svær

Viola 3: Øvet / Mellem

Viola 4: Let

Viola 5: Nybegynder

I nogle af noderne (særligt i Viola 1 og 2) står stemmerne i to oktaver. Det betyder, at hvis du har lyst til at spille en af de svære stemmer, men har svært ved at spille så højt på bratschen, kan du spille den nederste stemme. Hvis du kender andre, der har meldt sig til, er det rigtig godt at øve det sammen. Og ellers kan det være en god idé at øve det med din lærer.

FAKTA

HVORNÅR: 20. marts 2022

Prøve: 9.30-10-30
Koncert: 11-11.45

HVOR: Musikhuset Aarhus

HVEM: Alle bratschister

Deadline for tilmelding: 15. februar

Bratschmedley

Åses død

Tilmelding bratsch-orkester

Navn*
Adresse*
Har du spillet i orkester før?*
(hvis relevant)
(hvis relevant)
(Skriv gerne mere info, der gør det nemmere for os at vurdere, hvilket niveau du spiller på. F.eks hvilke stykker du har spillet med din lærer, hvilke stykker du har spillet i orkester eller lignende)

OM OS

 

På Orkesterfestivalen kan man opleve symfoniorkestre, kor, kammerensembler, solister og bigbands på alle niveauer. Man kan også prøve instrumenter og lade sig friste af musikskolernes tilbud om at komme i gang med musikken.

KONTAKT

 

Farvergade 27A, 2. sal
DK-1463 København K
+45 3613 3535

Festivalleder: Maja Joss-Børch

CVR: 2925 0510

FØLG OS