Danmarks største bratsch-orkester

Første indslag på Orkesterfestivalen 2022 er et bratschorkester – altså et orkester KUN med bratschister. Bratschist Victor Sørensen fra Odense Symfoniorkester har lavet arrangementerne

HVOR: Symfonisk Sal 

HVORNÅR: Klokken 11

REPERTOIRE: Åses Død af Grieg + medley med berømte bratsch-soloer fra forskellige orkesterværker

Information til deltagerne: 

På dagen for OrkesterFestivalen (20. marts 2022) bliver der afholdt en prøve kl. 9.30-10.30 med alle de tilmeldte bratschister og dirigent. Derefter er der pause, inden I skal spille til åbningsindslaget mellem kl. 11-11.45.

Du skal selv sørge for at være i Musikhuset Aarhus på disse tidspunkter. Der vil være en til stede på dagen til at hjælpe med at finde vej.

Alle bratschister kan tilmelde sig bratschorkesteret – det eneste krav er, at du kan spille bratsch og læse noder. Derudover er det en fordel, hvis du har spillet i orkester med en dirigent før.

Klik HER for at se og downloade noderne. Skriv gerne i tilmeldingen, hvilken stemme du har valgt.

Der er to stykker musik – så det er altså ikke en kæmpe bunke, du skal øve dig på! Det ene stykke Åses Død af Grieg, og det andet er et medley med berømte bratsch-soloer fra forskellige orkesterværker.

Hvis du kender andre, der har meldt sig til, kan I jo øve det sammen. Og ellers kan det være en god idé at øve det med din lærer.

Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at skrive til os på info@orkesterfestivalen.dk

(Tilmelingen er lukket, men hvis du gerne vil være med alligevel, så send en mail til annemarie@musik-ungdom.dk og hør, om det kan lade sig gøre)

Noder til bratschorkestret 

Her kan du finde noderne til bratschorkesteret. Du finder alle stemmerne samt partiturer og lydfiler, så du kan lære musikken rigtig godt at kende! Der er to stykker musik med hver 5 stemmer fordelt på følgende sværhedsgrader:

Viola 1: Ultra / Meget svær

Viola 2: Meget svær

Viola 3: Øvet / Mellem

Viola 4: Let

Viola 5: Nybegynder

I nogle af noderne (særligt i Viola 1 og 2) står stemmerne i to oktaver. Det betyder, at hvis du har lyst til at spille en af de svære stemmer, men har svært ved at spille så højt på bratschen, kan du spille den nederste stemme. Hvis du kender andre, der har meldt sig til, er det rigtig godt at øve det sammen. Og ellers kan det være en god idé at øve det med din lærer.

FAKTA

HVORNÅR: 20. marts 2022

Prøve: 9.30-10-30
Koncert: 11-11.45

HVOR: Musikhuset Aarhus

HVEM: Alle bratschister

Deadline for tilmelding: 15. februar

Bratschmedley

Åses død