Deltagere i fagot-masterclass

Bjarke Schousboe:

Bjarke er 16 år går på orkesterEfterskolen og vandt “Unge spiller klassisk” i efteråret 2019.

Christina Maria Michelsen

Christina er 52 år og bor og arbejder  i Randers. Hun er uddannet lærer med bl.a musik som liniefag. Fritid bliver brugt på musik; foreningsarbejde, kor, blokfløjteentusiast og fagot. 

Hvorfor spiller du fagot?: “Engang træblæser, altid træblæser. Klangen fra træinstrumenter og basinstrumenter er dejlig. Jeg kunne godt tænke mig at spille et orkesterinstrument som supplement til blokfløjten. En koncertoplevelse fra mine unge dag med Peter Bastian og Michala Petri har også påvirket mit valg.”

Kirstine Lassen

“Jeg er bosat i Stockholm, hvor jeg studerer på Kungliga Musikhögskolan, samtidig med at jeg arbejder som freelancefagottist i de danske og svenske orkestre. Jeg specialiserer mig i kontrafagot, men lige Hummels Fagotkoncert er nu alligevel bedst at spille på lille fagot.”

Thomas Nyvang

“Jeg har spillet fagot i 5 år. Jeg kan godt lide at spille fagot, fordi det er et instrument, der ikke er mange, der spiller på, og så har det en fantastisk dyb klang, som jeg godt kan lide. Jeg bor i Holte i Rudersdal kommune. Jeg er 14 år, og det jeg glæder mig mest til ved Orkesterfestivalen, er helt klart at komme ind i koncertsalen og spille.”

Nanna Johansen

“Jeg bor både hos min mor i Roskilde og hos min far i København NV. Jeg er 17 år gammel. Jeg har spillet fagot i næsten 2 år nu, og jeg spiller lige nu inde på Sankt Annæ MGK.

Jeg glæder mig til festivalen, fordi jeg glæder mig til at opleve de mange orkestre og se dem, jeg kender. Jeg ser frem til at spille med det kæmpe fagotorkester og opleve så mange fagotter samlet på et sted.

Fagotten er et fantastisk instrument, fordi den kan spille næsten alle ting. Den har et stort register, og man kan udtrykke en masse forskellige følelser med instrumentet. Den har både en hård klang, men man kan også spille blødt og sangbart.”

Jorge Castro Blondell